Ringsteds Postgaard, der oprindelig var en Købmandsgaard, lå i Sct. Bendtsgade, hvor rådhuset blev bygget, men i 1806 brændte Ringsted. Man valgte at genopbygge Postgaarden på den oprindelige matrikel, men da byen i 1826 overtog den, oprettede man i stedet Postgaarden i Nørregade 2

RINGSTED. HOTEL POSTGAARDEN
Ikke postsendt

Ahrent Flensborgs Boghandel. No. 459

Postgaarden i Ringsted er identisk med Postgaarden i TV-serien Matador. Den har lagt navn til en række episoder fra Lise Nørgaards folkekære serie. Her kan nævnes:

I den store sal bliver afholdt forskellige arrangementer i løbet af serien. På restauranten arbejder overtjener Olsen.

Hr. Schwann spiser på Postgården i begyndelsen af serien, men han må senere spise på Jernbanerestauranten, da hans penge langsomt slipper op.

Her har Violet Vinter sin danseskole i den store sal igennem det meste af serien. I fjerde afsnit afholdes både en auktion og en koncert. I afsnit 16 afholdes der borgermøde om en folkepark på Fedet.

Kristen Andersen Skjern tager et værelse på Postgården, da han kommer til byen i fjerde afsnit.

I afsnit 8, hvor Ernst Nyborg kommer til byen i en periode bor han her. Maude opsøger ham på hans hotelværelse på Postgåden, hvor hun finder Gitte Graa liggende nøgen i hans seng.

Postgården var fra starten almindeligt hotel og restauration, men i 1985 hørte disse funktioner op, og gården blev overtaget af Unibank (nu: Nordea), som indrettede administrationskontorer i bygningen.

For ganske nylig er bygningen igen solgt og blevet overtaget af Rasmus Egede, der er indehaver af Leva Ejendomme.

Her kan ses flere gamle postkort fra Ringsted

https://bjorneri.dk/RINGSTED/RINGSTED.html