”Jeg vender mig til Dem, mine lyttere, og beder Dem om at komme med ind i dette foretagende”

Uddrag fra Karen Blixens: Rungstedlund. En radiotale1958

– – – – –

Rungstedlund nord for København er forfatteren Karen Blixens fødehjem. Her boede hun hele sin barndom og ungdom, og det blev igen hendes hjem, da hun vendte tilbage til Danmark efter 17 år i Afrika. Hun boede her indtil sin død i 1962, og det var her, hun skrev sine verdenskendte fortællinger.

Rungstedlund, hvis ældste del stammer fra 1680, er et landsted med tilhørende søer og lystskov beliggende ved Strandvejen i Rungsted nord for København. Landstedet har tidligere været kro med tilhørende landbrug og senere midtpunktet i et større gods. Rungstedlund virker i dag som museum for baronesse Karen Blixen, og Det Danske Akademi, der blev stiftet i 1860, har siden baronessens død i 1962 haft fast domicil på Rungstedlund. Karen Blixen er efter eget ønske begravet under den store rødbøg i haven.

RUNGSTEDLUNDFONDEN

Uddrag fra Rungstedlund. En radiotale1958

Karen Blixen talte til sine lyttere og læsere i radioen i 1958 få år før sin død og bad hver lytter om én krone til at støtte sit hjem, Rungstedlund. Karen Blixen ønskede med denne crowdfunding at donere Rungstedlund til en fond til kulturelle formål således, at have og skov altid skulle være åben for publikum og indrettes som et fuglereservat drevet efter, hvad man i dag må betragte som de mest moderne principper for biodiversitet.

Knap 85.000 lyttere forærede en krone hver, og Rungstedlundfonden var en realitet.

RUNGSTEDLUND
Ikke postsendt

Rungsted Boghandel, Eigil E. Christensen. 98599 (Stender)